Kenmerken vacature

Functieomschrijving: Junior acceptant Particuliere en Zakelijke Schadeverzekeringen
Uren: 40 uur per week (fulltime)
Dienstverband: Vast
Opleidingsniveau: HBO-WO
Carrièreniveau: Starter

Over OBM:
OBM Assuradeuren B.V. assurantiekantoor gevestigd op loopafstand van het gezellige centrum van Alkmaar met een team van ongeveer 20 medewerkers. Er heerst een informele sfeer en de deuren van collega’s staan voor iedereen open. Binnen het volmachtbedrijf is nu een nieuwe collega van harte welkom! Het volmachtbedrijf is juridisch gescheiden van het adviesbedrijf en accepteert zelfstandig verzekeringsaanvragen voor diverse branches. Mede gelet op de diversiteit van aangeboden risico’s investeren wij in de kennis en professionele groei van onze werknemers. De technologische vooruitgang en het actualiseren van de workflows zorgen ervoor dat de beoordeling en acceptatie van aanvaardbare risico’s steeds meer centraal staan. De werknemers van OBM denken enthousiast mee over het actualiseren en perfectioneren van de workflows en verbeterpunten worden dan ook zeer gewaardeerd. Er dient uiteraard hard te worden gewerkt, maar een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

Junior acceptant
Als acceptant ga je werken binnen ons volmachtbedrijf en heb je contact met zowel bemiddelaars (adviseurs) als risicodragers. Binnen het volmachtteam zal je, na een inwerkperiode, verantwoordelijk zijn voor het zelfstandig accepteren van aangeboden verzekeringsaanvragen voor de branches motorrijtuigen, brand, varia en transport. Daarnaast draag je actief bij aan het opstellen en wijzigen van procedures en het doen van verbetervoorstellen. Een acceptant dient goed te kunnen schakelen en zijn kennis allround op peil te houden. Kortom, in deze uitdagende functie ben je nooit uitgeleerd!

Functie-eisen
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en gedreven collega die niet alleen elke dag met plezier naar het werk gaat en met een voldaan gevoel naar huis gaat, maar die zich ook graag wil verdiepen in de verzekeringsmaterie om zowel zichzelf als de organisatie naar een hoger niveau te tillen. Hierbij horen onder meer de volgende kenmerken:

–  HBO- WO werk- en denkniveau (diploma vereist)
–  Wft Basis (pré) en bereid om op korte termijn Wft Schadeverzekering Particulier en Wft
Schadeverzekering Zakelijk te behalen
–  Goede computervaardigheden (minimaal Microsoft Office)
–  Verantwoordelijkheidsgevoel
–  Leergierig, meedenkend en zelfdenkend (niet zomaar alles aannemen wat je wordt
voorgeschoteld maar zelfstandig nadenken of iets klopt!)
–  Organisatorisch en planmatig sterk
–  Snelheid in de administratieve werkzaamheden en een vasthoudendheid om werk te verzetten
–  Gestructeerd, secuur en netjes kunnen werken
–  Goede samenwerking met collega’s binnen het bedrijf
–  Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatie
–  Inlevingsvermogen richting de bemiddelaar en servicegerichtheid
–  Tact en diplomatie

A day at the office
Een typische dag bij ons op kantoor is eigenlijk niet te omschrijven. Het ene moment beoordeel je een aanvraag voor een standaard risico en het andere moment beoordeel je een aanvraag voor het verzekeren van een werkmaterieel met een waarde van € 250.000,-. Ook het beoordelen van aanvragen voor bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen voor aannemers, sloopbedrijven en asbestverwijderaars behoort tot jouw dagelijkse werk. Elke vier weken wordt er een gezamenlijke lunch op kantoor georganiseerd. Op de overige dagen kun je in de pauze naar de binnenstad lopen om wat inkopen voor jezelf te doen, of loop je rond in het nabije park met collega’s.

Ben jij na het lezen van deze vacature enthousiast geworden over de functie en ons kantoor, dan zien wij graag een korte motivatie vergezeld van je curriculum vitae tegemoet.